Hvad er Karate

Karate, Et Valg for Livet!

For længe, længe siden i et land fjernt mod Øst...

Gichin Funakoshi

(1868 - 1957)

- Grundlæggeren af den moderne Shotokan Karate -

Karate har sine rødder i Japan, hvor der, for ca. 2000 år siden, på en øen Okinawa, opstod en ny kampkunst, Karate, som er en fusion af Zen Buddhismens "Kara" (betyder tom, som i tomt sind) og det lokale militærs "Te" (som på japansk betyder hånd).

Senere blev Karate udbredt til resten af Japan i mange forskellige stilarter, og efter anden verdenskrig, begyndte Karate for alvor at komme til den vestlige verden.

Det var Gichin Funakoshi, der dannede det vi i dag kender som Shotokan Karate

"Karate"

En Kampkunst: Tre Discipliner

Kihon

I Kihon(basis) træner man de basale tekniker, som bliver grundlaget for al anden træning

Man skal lære at stå, før man kan gå.

Du starter med at lære de enkelte kampstillinger, som skal understøtte de øvrige teknikker. Ydermere lærer du alle de simple spark, parader og stød, som du senere sætter sammen i advancerede kombinationer, der udfordrer dig selv, og som kan give enhver modstander kamp til stregen. 

Kata

Kata(form) er længere serier af kihon, hvor man træner kamp mod mange modstanderer

Med indføringen i de simple teknikker, træner man længere, historiske kombinationer, kaldet Kata. Disse lange serier skal træne dig til kamp mod mange modstanderer, nogle gange mere end 10, ud fra enkelte principper. Der er 26 standard Kata som skal huskes, læres og mestres.

Bare rolig, vi tager en ad gangen.

Kumite

Kumite(kamp). Her træner man rigtig kamp under kontrollerede forhold

Karate er i bund og grund en kampkunst, og det hører med til sporten. Der er dog ingen grund til frygt for øretæver! Du lærer alt under kontrollerede forhold, så det ikke ender med store alvorlige skader. Du får undervisning i teknikker og taktikker til at undgå og afværge en palette af forskellige farlige situationer.

Forén og Mestre dem alle...

Du kan ikke nøjes med kun at træne en af disciplinerne, da det er deres sammenspil, som gør Karate til hvad det er. Men, dette gør dig også alsidig, selvom man godt kan have en favorit. Spændende, ikke?

Så lad os komme igang!

SKANDERBORG KARATE

Karate, Et valg for Livet!


Prøv en sport, som både giver dig en stor selvtillid og et bedre helbred. En sport, der både er god motion og en vej til en sund livsstil. 

Kontakt os idag


Email: info@skanderborgkarate.dk


Webmaster: webmaster@skanderborgkarate.dk


Copyright. All Rights Reserved