Hvad er Karate

"Kara-te"

Senere blev Karate udbredt til resten af Japan i mange forskellige stilarter, og efter anden verdenskrig, begyndte Karate for alvor at komme til den vestlige verden.

Det var Gichin Funakoshi, der dannede det vi i dag kender som Shotokan Karate

Karate har sine rødder i Japan hvor der på øen Okinawa, opstod en ny kampkunst, Karate, som er en fusion af Zen Buddhismens "Kara" (betyder tom, som i tomt sind) og det lokale militærs "Te" (som på japansk betyder hånd).

De Tre Discipliner

I Kihon(basis) træner man de basale tekniker, som bliver grundlaget for al anden træning

Du starter med at lære de grundlæggende kampstillinger og teknikker som spark, parader, frigørelser, fodfejninger og stød, som du senere sætter sammen i avancerede kombinationer, der udfordrer dig selv, og som kan give enhver modstander kamp til stregen. 

Kata(form) er serier af kihon, hvor man træner kamp mod mange modstanderer

Du træner simple og avancerede teknikker, der sættes sammen i historiske kombinationer, kaldet Kata. Kata forbedrer hele din karate og forbereder dig til kumite med mange modstanderer.

Der er 26 standard Shotokan Kata samt en række special kata, som skal læres og mestres - vi tager en ad gangen.

Kumite(kamp) er rigtig kamp under kontrollerede forhold og uden kontakt

Karate er kampkunst, og det hører med til sporten. Der er dog ingen grund til frygt for øretæver! Du får undervisning i teknikker og taktikker til at undgå og afværge en palette af forskellige farlige situationer og at kunne forsvare dig selv når du skal .

Mester  -  Mestring

Alle tre områder Kihon, Kata og Kumite gør karate til karate.

Og det giver dig alsidig, varieret og til tider udfordrende træning på det fysiske og din koncentration. Men det er også det der giver dig bedre fysik og styrker din koncentration.  

SKANDERBORG KARATE

Karate - Et valg for livet 


Prøv en sport, som giver dig øget koncentration, sjov, selvtillid og kontakt med din krop.  

Officiel Facebook side

Facebook for medlemmer

Copyright. All Rights Reserved